Kahvit

Kahvimenu:

Suodatinkahvi, Fort Aleza​​ 2,20€ (sis santsi)
Espresso, Verde​​​ 2,20€
Tupla espresso​​​ 2,80€
Espresso macchiato​​​ 2,50€
Cappuccino​​​ 3,20€
Cafe latte​​​ 4,00€
Maku latte​​​ 4,00€
Latte macchiato​​​ 3,20€
Suklaamocca​​​ 3,50€
Valkosuklaamocca​​​ 3,50€
Cafe´au lait​​​ 3,80€
Wiener cafe​​​ 4,90€
Minttusuklaakahvi​​​ 3,40€
Jäälatte​​​ 3,20€
Maku jäälatte​​​ 3,70€
Jäälatte tuplana​​​ 4,00€

Kahvivallankumous

Yhtäkkiä sekä kahviloissa että kaduilla juodaan espressoa ja siihen pohjautuvia maitokahveja. Nyt edelläkävijät vertailevat suodatinkahveja, niiden marjaisia papuja…

Prassen valikoimassa käytämme Johan&Nyströmin kahveja. Valitsimme nämä kahvit koska niiden tarina on aito. Tämä tarina kertoo, että hyvänmakuinen kahvi voi samanaikaisesti olla myös eettisesti kestävää.

Johan&Nyström paahtaa kaiken kahvin käsin pienissä erissä. Slow roast-menetelmällä paahdettu kahvi maistuu paremmalta, sillä maut saavat kehittyä hitaasti kaikessa rauhassa.

Direct Trade hankintamallissa kahvi ostetaan suoraan tuottajalta ilman välikäsiä. hankintamalli perustuukin pitkäaikaiseen yhteistyöhön viljelijöiden kanssa. kahvi poimitaan käsin, joka on paras tapa varmistaa kypsien marjojen poimiminen juuri oikeaan aikaan.

  • säännölliset vierailut tiloilla
  • raakakahvista maksetaan reilu hinta, aina vähintään 25% enemmän kuin Reilun kaupan hankintamallissa
  • kahvin hankintahinta sovitaan aina suoraan tuottajien kanssa, ilman välikäsiä
  • toimitusketjun hintarakenteen täydellinen läpinäkyvyys sekä ostajalle että myyjälle. kaikki toimituksiin liittyvät tiedot ovat vapaasti sidosryhmien käytettävissä
  • Raakakahvin tinkimätön laatu – vähintään 84 pistettä 100:n pisteen laatutasolla
  • Direct Trade- kahvi kasvaa luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen ja sen viljelyssä noudatetaan ekologisen sekä eettisen toiminnan periaatteita


Käyttämämme kahvilaadut: 

ESPRESSO VERDESTÄ valmistamme kaikki espressopohjaiset kahvimme kuten lattet ja cappuccinot.

Verde on luomu-espresso, jonka pavut tulevat 100% luomusertifioiduilta kahvitiloilta. Kahvissa on upeasti luonnetta. Moniulotteista ja samettisen pehmeää makua seuraa lisäksi napakka jälkimaku. Täyteläisenä ja sopivan hapokkaana Espresso Verde sopii myös loistavasti yhteen maidon kanssa.

Sekoitus sisältää seuraavia kahvilaatuja:
• Brasilia Fazenda Santa Maria
• Peru Cecanor Coop
• Etiopia Welena
• Etiopia Suke Quto
• Uganda The Pearl Robusta

BRAZIL FORT ALEZA kahvi on talon kahvimme josta valmistamme suodatinkahvit käyttäen aina vastajauhettuja kahvipapuja.

Brazil Fort Aleza on poikkeuksellisen tasapainoinen kahvi, jonka maussa on suklaata, hasselpähkinää ja karamellia.

Fazenda Ambiental Fort Aleza – Crocen perheen tilan historia ulottuu sadan vuoden taakse ja siihen mahtuu jo useita sukupolvenvaihdoksia. Marcos Croce otti tilan vetovastuun kymmenisen vuotta sitten ja hän halusi panostaa merkittävästi ympäristöasioihin. Hän on halunnut istuttaa ajatuksen ympäristön hyvinvoinnista myös lähialueen muille tiloille ja hänen kauttaan alueen tuottajat ovat muodostaneet toimivan verkoston, joka palvelee hyvin yksittäisiä kahvituottajia sekä asialleen omistautuneita kahvinpaahtajia.

Optimaalinen tilanne, johon parhaillaan pyritään, olisi mahdollisimman monimuotoinen viljeljy, joka tarkoittaa, että kahvi kasvaa osana muuta luontoa. Samoilla tiloilla kasvaa nyt kukkia, hedelmiä ja vihanneksia. Monimuotoisuus myös osaltaan tekee maaperästä rikkaampaa ja sitä kautta myös ympäristö voi paremmin.

Fort Aleza-kahvimme tulee Marcoksen ja hänen ystäviensä tiloilta. Tilat sijaitsevat 900-1400 metrin korkeudessa ja niillä kasvaa Bourbon-, Mundo Novo- ja Catuai-lajikkeita. Ja mikä parasta, niin tämä on kerrassaan loistava kahvi!

makukategoria

Myymme kahvia myös mukaan! Työntekijämme neuvovat mielellään oikean kahvin valinnassa. Valmistamme myös monenlaisia kahviannoksia.
Visuaalisuus on meille tärkeää ja työntekijöiden innostus näkyy kahviannosten kauniina kuvioina ja koristeluina.