Joulusuklaan matka ideasta maistuvaksi tuliaiseksi

Lämpimät juomat, leivonnaiset ja kahvilan sisustus ovat saaneet Prassenissa jouluisen tunnelman tuoksujen, makujen, jouluisten värien ja tunnelmallisten valojen kautta. Joulun alla Prassenin joulutuotteet, kuten Wanha Rauma –glögi, Joulukahvi, erilaiset hillot ja piparkakut ovat taas saatavilla.

Uutena tuotteena herkkujen joukossa on Prassenin yrittäjä Johanna Uusitalon ja graafisen alan yrittäjä Janina Skön-Harellin yhteistyönä syntynyt näyttävä ja hienostunut konvehtirasia. Rasiasta löytyy kolmen sortin konvehteja: valkosuklaapähkinä, rommirusina ja appelsiinimaitosuklaa.

- Näkisin, että tämä on esimerkiksi hyvä lahja sellaiselle, jolla on jo kaikkea, mutta jota haluaa kuitenkin muistaa jollakin tavalla. Tässä yhdistyy kotimaisuus ja käsityö. Niitä asioita osataan nykyään arvostaa, Skön-Harell kertoo.

Janina Skön-Harell ja juuri myyntiin tullut konvehtirasia.

- Näitä käsityönä tehtyjä suklaita syödessä varmasti muistaa, keneltä ne on saanut. Persoonallisesta lahjasta jää muisto, Uusitalo kuvailee.

Rasiassa on yhdeksän konvehtia, joista jokainen on nimetty erikseen esimerkiksi ”pahan päivän varalle”, ”rohkeudeksi” tai ”rakkaalle”. Rasian ulkonäkö, muoto ja yksityiskohdat takaavat, että suklaanautinto on kokonaisvaltainen.

- Tämä on pitkän ajan suklaaherkku. Näitä syödään nautiskellen, yksi kerrallaan, esimerkiksi punaviinin kanssa, Skön-Harell juttelee.

Tuotteesta elämys – ja kuinka se tehdään

- Tuotteen pakkaus ja se, miltä se näyttää ja tuntuu käteen, on mielestäni todella tärkeää. Huoliteltu pakkaus tekee tuotteesta aivan erityisen, kokonaisvaltaisemman. Kaupat ovat pullollaan tylsiä tuotteita, Uusitalo kertoo.

Herkullinen leivonnainen siis tarvitsee vielä tyyliin sopivan rasian ympärilleen, kun asiakkaalle halutaan tarjota muutakin kuin ”vain kakkupala”. Uusitalo ja Skön-Harell ovat tehneet yhteistyötä pian kolmen vuoden ajan. Alun perin naiset löysivät toisensa yhteisten tuttujen kautta. Skön-Harellin käsialaa Prassenissa ovat muun muassa pakkausten ulkoinen ilme, mainokset ja hinnastojen ulkonäkö.

Osa Prassenin tämän joulun joulutuotteista. Kirsikkahilloa, kahvia, glögiä ja teetä.

Uusitalo kertoo haaveekseen sen, että Prassenin tuotteita olisi tulevaisuudessa myynnissä yhä laajemmin, esimerkiksi pienissä erikoisputiikeissa ja Stockmannilla.

- Tuotteistaminen on niin mielenkiintoista, koko se prosessi alun ideasta valmiiksi tuotteeksi. Valmiissa tuotteessa viehättää se visuaalisuus, joka siihen on saatu hyvän suunnittelun kautta, Uusitalo kertoo.

Skön-Harell kertoo suunnittelevansa Prassenille mahdollisimman muuntautumiskykyisiä tuotteita.

- Esimerkiksi tämä konvehtirasia on tulossa ihan ympärivuotiseen myyntiin. Tähän saa pienillä muutoksilla, nauhalla tai pakettikortilla, ihan eri tunnelman. Niin siitä tulee sopiva mihin tahansa juhliin valmistujaislahjasta joululahjaksi, Skön-Harell kertoo.

Toimiva tiimityö kaiken perustana

Uusitalolla on mielessä jatkuvasti ideoita, jotka odottavat vain oikeaa hetkeä toteutuakseen. Uusia ideoita ja inspiraatiota Uusitalo kertoo poimivansa jatkuvasti kaikesta mitä näkee, maistaa ja kokee.

- On hienoa, kun on löytynyt oikea porukka kaikkeen mitä tekee. Tiimi uuden tekemiseen ja kehittämiseen on kasassa. Yhteistyö Janinan kanssa on helppoa, kun pidän hänen tyylistä niin paljon. On hienoa, kun laittaa idean ja toinen toteuttaa yli odotusten. Aina tulee fiilis, että jes, juuri tuota hain takaa! Uusitalo kuvailee toimivaa yhteistyötä.

Toimivan yhteistyön perustana Skön-Harellilla ja Uusitalolla on yhteinen maku sen suhteen, mikä näyttää hyvältä.

- Saan Johannalta niin selkeät toiveet, että niiden pohjalta on helppo alkaa töihin. Minun tehtävä on toteuttaa Johannan ideat ja huolehtia, että Prassenin ulkoinen ilme pysyy yhtenäisenä esimerkiksi fonttien ja värimaailman osalta, Skön-Harell kertoo.

Kotelo-Rauma on ollut suurena apuna Skön-Harellin työssä. Skön-Harell kertoo saaneensa Kotelo-Rauman väeltä paljon käyttökelposia vinkkejä pakkaussuunnitteluun. Kotelo-Rauma painaa pakkaukset Prassenille, ja saa molemmilta naisilta kiitosta ensiluokkaisesta palvelusta.

- Palvelu on ihan täydellistä. Kun tästä konvehtirasiasta tuli ensimmäinen painettu versio, niin sieltä tuotiin meille leipomon ovelle asti näytille, että tällainen tuli ja nyt aletaan painaa niitä lisää, Uusitalo kertoo hymyillen.

Prassenin joulutuotteet ja uusi konvehtirasia ovat nyt saatavilla Prassenin kahvilalta, Posellinkadulta.